Hétköznapi hőseink

Szolnoki csapatunk tagjai

„Hitelesség, bizalom és csapatösszetartás”

Korábban a Plazma Center plazmaadóit kértük fel, mondják el nekünk az indíttatásuk okát és a tapasztalataikat arról, hogy miért lettek plazmaadók. Most a kollégáinkat kérdeztük meg ugyanerről, hiszen mindkét centrumunkban szép számmal vannak plazmaadó munkatársak és úgy véljük, fontos gondolatokat fogalmaztak meg! Fogadjátok szeretettel a szolnoki kollégáink történeteit!

Kriszti: A Plazma Center legelső és immáron 6-szoros plazmaadójaként, büszke vagyok arra, hogy a nyitást megelőzően én voltam – ha fogalmazhatok így – a tesztalany. 🙂 Mivel a termelésen dolgozom, ezért a plazmaadást össze kell egyeztetnem a napi rutinnal, hiszen nehezebb dobozok emelése, pakolása a plazmaadást követően tilos. Azért is jelentkeztem elsőként, mert már 2 alkalommal műtöttek, és úgy éreztem, segítenem kell, viszonoznom kell a korábban kapott segítséget. Alapvetően tudatosan étkezem, viszont a bőséges vízivásra nagyon odafigyelek a plazmaadást követő és utáni 2-3 napban, hiszen tudom, a kollégáim nem viccből hangsúlyozzák ennek fontosságát.

Melinda: Azért lettem plazmaadó, hogy pontosan tudjam és értsem, mi történik a donorokkal. Nem elégedtem meg az elméleti információkkal, a gyakorlatban is szerettem volna megtapasztalni, hogy mikor mi történik, mit érzek közben, hiszen hogyan lehetnék igazán hiteles, ha nem szereztem volna saját tapasztalatokat szó szerint a saját bőrömön?! 🙂 Úgy érzem, akkor tudom valóban jól végezni a munkámat – amibe ugyanúgy beletartozik a donorokkal való egyéni-személyes foglalkozás is –, ha közben megbíznak bennem. Ezt megtapasztalni pedig nagyon jó érzés. A plazmaadás (már a 15. alkalmon is túl vagyok) utáni feldobottság érzésről nem is beszélve, hiszen ezek a pozitív hatások összeadódnak nálam. Az pedig csak hab a tortán, hogy segít-rászoktat a tudatos étel-ital választásra.

Anikó: Ki akartam próbálni, hogy tudjam, miről beszélek, mert azt gondolom, így lehetek hiteles a donorok szemében. Mivel 25 éven keresztül egy klinikán dolgoztam, ahol napi szinten tapasztaltam meg, mekkora szükség van az albuminra (fehérjevesztés vagy- hiány során ezzel a készítménnyel próbálják a későbbi súlyosabb szövődmények kialakulását megelőzni), illetve a műtéteknél a friss-fagyasztott plazmára, úgy éreztem, nekem is segítenem kell! Az első plazmaadás után egyszerűen függő lettem, mert minden alkalommal energikusabbnak érzem magam tőle. Ráadásul a klinikán töltött időszak alatt nagyon elszoktam a rendszeres vízivástól, így plazmaadóként újra tanulok inni, és annak érdekében, hogy az értékeim is rendben legyenek az elegendő fehérjebevitelre is figyelek. 16-szoros plazmaadóként így elmondhatom, hogy mások segítése mellett végre saját magamra is jobban odafigyelek! Ezért csak ajánlani tudom annak, aki plazmaadáson gondolkozik, hogy tegye félre a félelmeit, főleg a tűvel kapcsolatosakat, ne gondoljon rá, hiszen ez a fejben dől el, mert megéri. 🙂

Norbi: Bár egy picit tartottam a tűtől, mégis kíváncsiságból lettem plazmaadó, hiszen szerettem volna megtapasztalni a folyamatot, azaz a folyamatnak ezt a részét is. Én alapvetően már a levett plazmával, azaz gyakorlatilag a feldolgozásra kész “termékkel” foglalkozom a termelésen. Bár az első élményem pozitív volt, inkább rendszertelen, mint rendszeres plazmaadó vagyok, de ismerem a kollégáimat és maximálisan bízom a tudásukban és a tapasztalatukban. Kedvességükkel és tudásukkal ők segítettek fejben helyretenni az aggályaimat és pozitív élménnyé tenni az első plazmaadásomat. 🙂

Andi: A kollégák példáján felbuzdulva lettem én is plazmaadó, és mivel az első alkalom során pozitív tapasztalatokat szereztem, nem volt kérdés számomra, hogy rendszeres plazmaadó legyek. Mára már a 13. plazmaadásomon is túl vagyok. Az első pár alkalom után azon kaptam magam, hogy a szervezetem egyszerűen igényli a plazmaadást, így igyekszem úgy alakítani a beosztásomat, hogy jusson idő plazmaadásra is. Ráadásul úgy érzem, hogy kifejezetten csapatépítő hatása van annak, hogy a kollégáimmal egymásnak segítünk a plazmaadás előtti előkészületekben és közben még tapasztalatokat is tudunk cserélni.

Tomi: Engem is a kollégák példája ösztönzött arra, hogy kipróbáljam, milyen is plazmaadónak lenni. És egyáltalán nem bántam meg, mert minden alkalom után úgy érzem, én is segíthettem ezzel valakinek. Ráadásul a csapat összekovácsolásában is segített, hiszen nagyon jó úgy zárni egy-egy munkanapot, hogy a kollégák is csatlakoznak, és együtt nevetünk, sztorizunk a közös plazmaadás alatt. Teljesen más érzés így hazamenni munka után.

Kedves Kollégáink! Ezúton is köszönjük Nektek, hogy nemcsak a munkátokkal segítetek másokon, hanem saját példátokkal is! Nagyon büszkék vagyunk Rátok is és minden kedves Plazmaadónkra! Köszönjük Mindannyiótoknak, egyszerűen szuperek vagytok! 🙂

Itt adhatsz plazmát –
A közelben vagyunk!

Fedezd fel a hozzád legközelebbi helyszínt, és válj hőssé vérplazmáddal!
Életmentés, egy karnyújtásnyira.

Maradj naprakész és segíts másokon!

Fontos információk, akciók, lehetőségek,
izgalmas programok várnak rád.

Scroll to Top
KÉTSZERES REMÉNY AKCIÓ ORSZÁGOS ÖSSZEFOGÁS a koraszülőtt babákért a Peter Cerny Alapítvány részére
295400

FORINT ADOMÁNY
A PLAZMA CENTER
RÉSZÉRŐL