Hétköznapi hőseink

Miklósy Péter, szolnoki plazmaadó hős

„Magánemberként és foglalkozásomból adódóan is azt éreztem és érzem, hogy segítenem kell!”

Miklósy Péter mentőápoló, aki civilben a szolnoki Plazma Center 18-szoros plazmaadója, vállalkozott arra, hogy megosztja velünk és Veletek az eddigi tapasztalatait. Fogadjátok szeretettel Péter történetét!

Mindig is a gyógyítás és segíteni akarás hajtott, ezért is lettem mentőápoló. A szakmámból adódóan tudom, hogy mekkora szükség van arra, hogy az emberek odafigyeljenek egymásra és segítsék egymást, amivel csak tudják. Mielőtt 2015-ben mentőápoló lettem, rendszeres véradó voltam és vagyok azóta is, emellé jött be a plazmaadás is. Magánemberként úgy érzem, én ezekkel tudok segíteni.

A foglalkozásod megválasztásában nyilván az is szerepet játszott, hogy nincs sem tűfóbiád és a vér látványa sem riaszt, de ezzel nem mindenki van így. Mit tanácsolsz azoknak, akiknek ellenérzéseik vannak ?

Csak bátorítani tudom mindazokat, akik vér- illetve plazmaadással szeretnének másokon segíteni, hiszen egyáltalán nem olyan fájdalmas, mint amilyennek első pillantásra tűnhet. A szervezet ráadásul felfrissül, önmagában ez is jó érzés, de összeadódik azzal a jó érzéssel is, amit az a tudat okoz, hogy igen, ma is segítettem valakinek, még ha csak ezzel is. A páromat is az én példám sarkallta arra, hogy plazmaadó legyen, ráadásul úgy, hogy én nem szoktam hangoztatni a meggyőződésemet, egyszerűen csak aszerint próbálok élni, amiben hiszek.

Le a kalappal előtted! Fiatal korod ellenére komoly és céltudatos vagy.

Alapvetően igen, de azért van vicces oldalam is. Például szerintem azért is jó, hogy plazmaadó vagyok, mert segít odafigyelnem a megfelelő táplálkozásra. A sovány húsok fogyasztása és a zsíros-cukros ételek mellőzése abban is segít, hogy nyárra leadjak egy pár kilót.

Nagyon köszönjük Péter, hogy megosztottad velünk Te is a történetedet, és azt is köszönjük Neked – ezúton is –, hogy velünk együtt segítesz mások életminőségének javításában.

Itt adhatsz plazmát –
A közelben vagyunk!

Fedezd fel a hozzád legközelebbi helyszínt, és válj hőssé vérplazmáddal!
Életmentés, egy karnyújtásnyira.

Maradj naprakész és segíts másokon!

Fontos információk, akciók, lehetőségek,
izgalmas programok várnak rád.

Scroll to Top
KÉTSZERES REMÉNY AKCIÓ ORSZÁGOS ÖSSZEFOGÁS a koraszülőtt babákért a Peter Cerny Alapítvány részére
295400

FORINT ADOMÁNY
A PLAZMA CENTER
RÉSZÉRŐL