Hétköznapi hőseink

Kádas Erika, békéscsabai plazmaadó hős

„Nemsokára 40-szeres plazmaadó leszek, de a fehér köpeny szindrómám és a fokozott tudatosságom ugyanolyan, mint a legelső plazmaadásom előtt! A lelkesedésemről és a segíteni akarásomról nem is beszélve!”

Kádas Erika a békéscsabai Plazma Center 36-szoros plazmaadója, aki vállalkozott arra, hogy megosztja velünk és Veletek az eddigi tapasztalatait. Fogadjátok szeretettel Erika történetét!

Az első plazmaadás pozitív élmény volt, így második és harmadik alkalommal is eljöttem, aztán egyszerűen megszokássá vált számomra. Emlékszem, hogy nagyon izgultam az első plazmaadásnál annak ellenére, hogy rutinos véradónak számítottam, de tudtam, hogy a folyamat különbözik a véradástól, csak azt nem tudtam pontosan, hogy ez mit fog jelenti a gyakorlatban, és hogyan fog reagálni a szervezetem, ezért a-z-ig betartottam minden orvosi javallatot, ami a szervezet tudatos felkészítésére vonatkozott. Nemsokára 40-szeres plazmaadó leszek, de a tudatosság és az izgalom a mai napig megmaradt! 🙂

Rutinos plazmaadóként mit jelent számodra a tudatosság és mi az, ami miatt izgulsz?

Véradóként és plazmaadóként nagyon odafigyelek arra, hogy mit eszem, mikor eszem, és hogy elegendő folyadékot igyak. Azt hiszem, túl is teljesítem a napi ajánlott mennyiséget, hiszen a 3 litert simán megiszom. 🙂 Azzal kapcsolatban pedig, hogy miért izgulok, azt hiszem, ez egyfajta ösztönös reakció az orvosi fehér köpeny láttán. Pedig tudom, hogy nincs miért, mert jó kezekben vagyok, ráadásul folyamatos visszajelzést kapok az általános egészségi állapotomról a rendszeres vizsgálatok révén, még ha ezek nem is teljes körűek. Ettől a „szindrómámtól” eltekintve nagyon szeretek idejárni, nagyon jó a csapat, a közeg és persze tűfóbiám sincs. Arról a jó érzésről nem is beszélve, amit az a tudat nyújt, hogy ismét segíthettem valakinek.

Nagyon köszönjük Erika, hogy megosztottad velünk Te is a történetedet, és azt is köszönjük Neked – ezúton is –, hogy velünk együtt segítesz mások életminőségének javításában!

Itt adhatsz plazmát –
A közelben vagyunk!

Fedezd fel a hozzád legközelebbi helyszínt, és válj hőssé vérplazmáddal!
Életmentés, egy karnyújtásnyira.

Maradj naprakész és segíts másokon!

Fontos információk, akciók, lehetőségek,
izgalmas programok várnak rád.

Scroll to Top
KÉTSZERES REMÉNY AKCIÓ ORSZÁGOS ÖSSZEFOGÁS a koraszülőtt babákért a Peter Cerny Alapítvány részére
295400

FORINT ADOMÁNY
A PLAZMA CENTER
RÉSZÉRŐL